top of page

Airco

Installatie ✶ Onderhoud ✶ herstelling

Een airco dient om te koelen. Klinkt logisch, toch? Dit is maar een klein deel van het verhaal.

Hedendaagse airco-systemen kunnen ook verwarmen.
Een systeem waarbij je kunt koelen én verwarmen met een airco, wordt ook warmtepomp genoemd.

Deze systemen transporteren de warmte van de ene omgeving naar de andere met behulp van een koelmiddel. Innovatieve lucht/lucht warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om warmte aan de lucht te onttrekken.

Zo kun je in de zomer de kamers in je huis koelen. In de winter is het mogelijk om dit proces om te draaien.

De warmtepomp wordt dan gebruikt om warmte uit de buitenlucht te onttrekken en die warme lucht naar binnen te blazen. Het koelmiddel stroomt dan in de andere richting. 

Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C

Daikin stylish mat zwart

Split Airco

Er bestaan verschillende types warmtepomp airco's, maar diegene die het meest voorkomt is de split airco.
Een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit.
Deze buitenunit dient om de koelvloeistof af te koelen.
Aangezien de buitenunit niet in de woning staat, zal je weinig last ondervinden van geluidshinder.
De buitenunit kan ook in een stillere modus werken om geluidsoverlast in bv. appartementsgebouwen te beperken.

Single of multi

Een Single-split airco is ideaal om één kamer te verkoelen of verwarmen. De buitenunit wordt in dit geval aangesloten op 1 binnen-unit. zodat de binnen- en de buitenunit 1 'paar' vormen.

Met een Multi-split airco, kan je meerdere kamers koelen of verwarmen aan de hand van een individuele bediening van elke binnen-unit. Er kunnen tot wel 5 binnen-units aangesloten worden op 1 buitenunit.

Bovendien zijn er binnen-units in verschillende stijlen en groottes verkrijgbaar, zodat je in elke kamer met de geschikte binnen-unit kan afwerken.

Er is keuze uit 3 types binnen-unit:

Wandmodel, de Daikin wandunits worden internationaal geprezen voor hun ontwerp. Met hun strakke en elegante look wordt klimaatregeling stijlvol.

Vloermodel, De vloermodellen verdelen de gekoelde lucht of geven stralingswarmte, net zoals een traditionele radiator. Het gestroomlijnde ontwerp en de golvende lijnen passen perfect in moderne interieurs.

Inbouwmodel, Inbouwunits zijn ideaal voor elk interieur. Ze worden discreet in valse plafonds of muren geplaatst zodat enkel de ventilatieroosters zichtbaar zijn.

single of multi split

Voor elke woning

Of u nu uw bestaande woning of gebouw renoveert, of iets nieuws bouwt, een lucht/lucht warmtepomp is de ideale oplossing voor u verwarmings en koelingsbehoeftes.

Onze lucht/lucht warmtepompen zijn eenvoudig te plaatsen en ideaal om oude elektrische systemen te vervangen.

De leidingen kunnen bij een grondige renovatie of nieuwbouw, zelfs volledig mee ingeslepen worden. Zo verkrijg je een onzichtbare installatie.

Onze verschillende, flexibele units passen in elk interieur en hun energierendementsscores van A+++ voldoen aan alle vereisten voor passiefwoningen.

De Daikin inverter is een energiebesparende technologie die de motorsnelheid efficiënt regelt en het energieverbruik tot 30% verlaagt. In de plaats van extra energie te stoppen in het starten en stoppen van de unit, past de inverter de snelheid van de compressor aan zodat die continu en efficiënter draait.

Projcten
bottom of page